Case Study - John Deere

John Deere

John Deere forest machines provide solutions with unique new technology that improves productivity of harvesting jobs in all forest conditions. John Deere Forestry’s recently opened service centre in Perth is the machinery giant’s largest UK operation, dedicated to supporting customers in Scotland, comprising a four-bay machine repair shop, a spare parts and accessories store, several offices, a conference room and social facilities for employees.

John Deere Forestry is a brand name of Deere & Company, an American corporation that manufactures agricultural, construction, and forestry machinery, and is listed on the Fortune 500 list in America. They are very proud of their brand and corporate colours, so when the time came to upgrade their office furniture, they wanted something a little different that only a specialist manufacturer of office furniture could provide.

In designing this new, upbeat co-working space, John Deere aimed not only to create a functional place for individuals and groups to work and interact, but they wanted to create a space that felt contemporary in design with a dynamic look and feel from one of the world’s leading manufacturing businesses.

In doing so, they utilised a range of products from the Dams portfolio including Adapt bench desks with their thoughtful design and versatile components that help you to do more with less, with new return desks that allow for a greater working area and storage solutions to keep the work area uncluttered. Throughout the space you could find storage solutions to keep the work area uncluttered, plus casual meeting and collaboration spaces along with a chic conference room that was surrounded by natural light, truly making the space feel bright all day.

Fun materials combined with bright pops of colour made the space feel lively with specially designed screens and modesty panels featuring the John Deere logo and corporate colours, that were created by Dams and positioned throughout the space bringing that homely feel along with the exclusive, one-of-a-kind look to the space.

Copyright © Dams All rights reserved.